Ženy v prvom kole úspešné

27.09.2021 08:21

1. liga žien  spojená spolu so súťažou Mladých žien U23 a súťažou Junioriek začala tento víkend. Na domácej palubovke  sme v sobotu privítali družstvo ŠKBD Spišská Nová Ves U23 a v nedeľu ŽBK rožňava 1Ž.


Horný rad:  Pavol Horička - tréner, Adriana Svoradova, Katy Kovalenko, Petra Škublová, Eliška Dobošová, Natália Soradová, Viktória Fehérová, Jakub Horinka . asistent trénera
Dolný rad: Rebeka Gažiová, Tatiana Matejová, Tereza Sailerová, Ivana Sanislóová, Tereza Brázdilová,

BKM Jnuior UKF Nitra - ŠKBD Spišská N. Ves U23
80:37 (39:25)

Svoradová 29, Škublová 9, Kovalenko 8, Brázdilová 8, Sailerová 8, Fehérová 6, Gažiová 5, Matejová 4, Sanislóová 3,

BKM Junior UKF Nitra - ŽBK Rožňava
89:33 (54:17)

Svoradová 20, Kovalenko 15, Fehérová 12, Matejová 9, Sailerová 9, Gažiová 8, Škublová 6, Brázdilová 5, Sanislóová 5,

Vyjadrenie trénera P. Horičku:
"Dva úvodné zápasy sezóny mali jednoznačný priebeh. Hrali sme rýchlo dopredu, čo je basket, ktorý chceme hrať. Máme však slabiny v obrannom a útočnom doskoku v kontrole lopty. Veľkou výstrahou je spolu 46 stratených lôpt, čo je na 2 zápasy hrozne veľa. Pripisujem to našej snahe riešiť situácie rýchlo, ale žiaľ často aj zbrklo. Individuálne výkony hodnotím pozitívne, každá z hráčok však má najmä technické nedostatky, ktoré treba zlepšovať. Na druhej strane je pozitívne, že bodovali všetky hráčky. Chceli sme dať zhruba rovnaký priestor všetkým hráčkam a každá ho využila najlepšie ako vedela. Dve vysoké víťazstvá ma tešia, ale môžu byť zradné. Súper nás totiž dostatočne nepreveril a s kvalitou súpera bude stúpať aj nároky na našu hru. Ak budeme naďalej poctivo trénovať, verím, že sa bude naša hra zlepšovať.