Začali sme sezónu

30.09.2020 11:27

V sobotu sme mali 4 zápasy. Tri prípavné vrámci turnaja kategórie žiačky a večer odohrali svoj prvý zápas mladé ženy.

PRÍPRAVNE ZÁPASY ŽIACOK U14

 Po viac ako pol roku naše družstvo  odohralo basketbalový zápas. Turnaja NITRA CUP 2020 sa zúčastnili okrem nášho družstva, družstvo zo Serede a Slovan Bratislava. Prvý zápas proti BK Lokomotíva Sereď sme nezačali najlepšie. Zbrklé chyby a prihrávky, nekoncentrácia pri zakončení a nedoskakovanie. To boli naše najväčšie slabiny v zápase. Prvá štvrtina skončila pre náš prospech len o dva body a zápas sa ukazoval, že bude vyrovnaný. V druhej štvrtine sa nám podarilo striedať veľmi dobré úseky zo zlými, avšak počas dobrých úsekom sme získavali lopty a premienali ich v rýchlych protiútokoch.

Súperovi sme dovolili streliť    iba jeden bod z trestného hodu.  štvrtina v pomere 20:1 nám zabezpečila sedemnásť bodový náskok. Druhý polčas mal rovnaký priebeh ako prvý.  Družstvo zo Serede nastúpilo húževnatejšie a desaťbodovou šnúrou sa priblížilo na rozdiel deviatich bodov.  V poslednej časti zápasu sme znovu zabrali, dokázali získať lopty a rýchle protiútoky zakončovali úspešne.

BKM JUNIOR UKF NITRA – BK Lokomotíva Sereď
59:33 (30:13)
Lopez Zaťková 15, Rybárová 12, Buchová 11, Dovičovičová 8, Borzová 4, Varáčková 2, Špániková 2, Očadlíková 2, Vnučková 2, Hrnčiariková 1,

 

druhý zápas turnaja: BK Slovan Bratislava – BK Lokomotíva Sereď
58:41 (22:16)

Slovan Bratislava porazil Sereď a tak sa v našom zápase rozhodovalo o víťazovi turnaja. Začiatky zápasov máme veľmi pomalé. Súper mal po celý čas v prvej štvrtine trochu navrch.  Určite nás môžu mrzieť nepremenené trestné hody v 1. štvrtine.  Zo šiestich pokusov sme nepremenili ani jeden. Druhá štvrtina pokračovala v tempe ako prvá, avšak druhá polovica štvrtiny patrila nám. kedy hlavne vďaka Táničke Rybárovej sme dokázali zápas vyrovnať a vytvoriť si aj mierny náskok. Do polčasovej prestávky sme išli za stavu 26:19. V tretej štvrtine sme znovu postavili súpera na koňa a stav po tretej štvrtine bol vyrovnaný. Nevedeli sme premeniť koše a veľmi rýchlo a zbrklo sme zakončovali , čo súper postupne trestal. Za stavu 40:48 sme sa nevzdávali a baby bojovali, avšak už to nestačilo a súper vyhral štvorbodovým rozdielom.

BKM JUNIOR UKF NITRA – BK Slovan Bratislava
54:58 (26:19
Lopez Zaťková 17, Rybárová 14, Hrnčiariková 8, Buchová 5, Borzová 4, Varáčková 4, Špániková 2,

Druhé miesto a aj finálový zápas, môžeme konštatovať za úspešné.  Po veľmi dlhej prestávke, kedy sme nehrali, tak  sme odohrali dobré zápasy, ktoré nás môžu nakopnúť vpred pred prvým súťažným zápasom.  Určite je na čom pracovať, hlavne čo sa týka obrannej stránky, ktorá je katastrofálna.

ŽENY NEZVLÁDLI ZÁVER ZÁPASU

Ostrý štart sezóny začali mladé ženy, ktoré na domácej palubovke privítali mladé ženy Serede. Družstvo Serede s našimi bývalými extraligistkami Terezou Zaťkovou a Simonou Scherhauferovou zaznamenali prvý kôš stretnutia.  Potom však úvodné minúty patrili nám. Počas prvej päťminútovky sa nám strelecky darilo a vytvorili sme si desaťbodový náskok, ktorý sa nám z časti držalo udržať. Striedali sme dobré momenty s horšími. Už do polčasovej prestávky sa darilo hosťujúcemu družstvu ukrajovať z nášho náskoku. Na polčasovú prestávku sme do šatní odchádzali už len z dvojbodovým náskokom. 

BKM Junior UKF Nitra - BK Lokomotíva Sereď
55:60 (19:14, 29:27, 45:39)
Didová 12, Šunová 12, Matejová 7,  Gelnarová 6, Očadlíková 5, Brázdilová 4, Kovalenko 4, Sanislóová 3, Gažiová 2,

Naša najhoršia štvrtina prišla v tej najhoršej chvíli, na konci zápasu. Kedy sme  nezvdládli nátlak súpera, začali sa kopiť chyby a nepremenené strely a súper sa dostal do "laufu". Počas troch minút si dokázal vytvoriť náskok, ktorý sme už nedokázali stiahnuť.

Vyjadrenie trénera Nitry Vám čoskoro prinesieme.

Vyjadrenie trénera Serede ( zdroj fb: BK Lokomotíva Sereď) M. Bosý: "V prvom súťažnom zápase spoločnej súťaže 1. ligy žien, mladých žien a junioriek sme sa predstavili na palubovke Nitry. Vo veľkej nitrianskej hale nám úvod zápasu vďaka nášmu nedôrazu a nekoncentrovanosti okrem vstupnej kombinácie nevyšiel podľa predstáv. Už po úvodných piatich minútach nášho lacného prístupu k obranným činnostiam a pomalého prechodu do útoku svietil na svetelnej tabuli stav 14:4 v náš neprospech. Od tohto momentu sa priebeh zápasu vyrovnával, ale agresívne hráčky z Nitry mali vždy o čosi mierne navrch, keďže nám sa stále darilo striedať dobré momenty s tými horšími. Vyvrcholenie nášho zlepšujúceho sa výkonu počas celého stretnutia prišlo v záverečnom dejstve, keď sme sa už nedopúšťali výrazných chýb a ako kolektívne brániace družstvo sme boli odmenené ľahkými košmi z protiútokov ako aj premenenými voľnými strelami. Pre oko diváka myslím, že v zaujímavom zápase s vyrovnaným priebehom, v ktorom samozrejme nechýbali aj chyby, sme si dávku šťastia v samotnom závere uchmatli pre seba a dokráčali si po prvé víťazstvo v sezóne. Toto víťazstvo a hlavne výkon z poslednej štvrtiny zápasu by nás mohlo ešte viac nakopnúť v ďalšej spolupráci a nasledujúcich zápasoch."