Ml. mini to mali na palubovke IBASU Bratislava ťažké

21.03.2022 08:48
U11 Ml. mini
 
Naše mini basketbalistky v sobotu hrali zápas na palubovke družstva IBAS Bratislava, ktoré je mimo súťaž z dôvodu, že má aj staršie hráčky a veru to dievčatá mali ťažké.
Je bežné, že niektoré družstvá v súťažiach bývajú mimo súťaž, pretože nedokážu vytvoriť družstvo z jedného poprípade dvoj ročníka, ale družstvo IBAS nastúpilo na zápas s desiatimi staršími dievčatami, pričom na celkovej súpiske družstva ich figuruje pätnásť. V kategóriách st. a ml.mini bohužiaľ počet starších hráčok nie je obmedzený. Vieme, že je ťažké prilákať deti a mnohokrát vytvoriť družstvo z jedného ročníka, ale myslíme si, že aj v týchto kategóriách by mal byť ten počet obmedzený a pokúsime sa túto našu pripomienku aj uplatniť, pretože pre hráčky ( a nielen naše), môže byť táto situácia demotivujúca. Našim dievčatám patrí veľká pochvala, že sa nezľakli a aj keď prehrali, tak bojovali čo to išlo.
 
IBAS Bratislava "MS" - BKM Junior UKF Nitra 46:15 (16:5)
Adamíčková 4, Maríková 4, Ottingerová 4, Šablatúrová 2, Kopčeková 1
 
IBAS Bratislava "MS" - BKM Junior UKF Nitra 38:13 (22:11)
Ottingerová 4, Kopčeková 3, Adamíčková 2, Šablatúrová 2, Majstorovič 2,
 
Tréner J. ČOmaj: "V sobotu 19.3. sme nastúpili na palubovke družstva IBAS Bratislava, ktoré je mimo súťaž. V oboch zápasoch mali domáce hráčky navrch a naše dievčatá sa len ťažko presadzovali cez vysoké hráčky súpera. Aj keď mal súper výškovú prevahu, tak dievčatá bojovali a hrali naplno až do poslednej sekundy. Dokonca sa im v basketbalových zručnostiach dokázali vyrovnať. Do oboch zápasov sa nám podarilo zapojiť všetkých 18 dievčat a každá jedna odovzdala na ihrisku maximum.
Na záver je nutné poznamenať, že za domáce družstvo nastúpilo 10 starších dievčat, čo žiaľ pravidlá dovoľujú. Otázne je, či to má vôbec zmysel... "