Kadetky - Majstrovstvá Slovenska

16.07.2020 08:28

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Kadetky
10.-11.7.2020

Kadetky po ťažkej sezóne postúpili na Majstrovstvá Slovenska zo štvrtého miesta v skupine Západ. Tesne pred začiatkom majstrovstiev v prípravnom zápase proti Trnave sa zranila Rebeka Gažiová, o to ťažšia situácia nastala pre naše družstvo.  Majstrovstvá Slovenska sa hrali formou vyraďovačky. V prvom zápase nás čakal favorit súťaže a neskôr aj Majster Slovenska v tejto kategórií Young Angels Košice U17. Jednoznačný favorit nasadil vysoké tempo už od začiatku zápasu a v prvej štvrtine nám dovolil nastrieľať iba päť bodov.

Young Angles Košice U17 - BKM Junior UKF Nitra
80:36
(17:5, 16:9, 23:8, 24:14)
Body NR: Svoradová 12, Brázdilová 10, Matejková 5, Matejová 5, Štefanová 2, Gelnarová 2,


Prehrou v tomto zápase sme hrali o konečné siedme miesto proti družstvu BAM Poprad. Poprad tiež skončil na štvrtej priečke v skupine Východ, a preto sme vedel, že tento zápas bude vyrovnaný. Do prvej štvrtiny sme nastúpili dobre a vyhrali ju v pomere 16:10. Druhá a tretia štvrtina boli vyrovnané,  aj keď v tretej štvrtine sa obe družstvá strelecky trápili a spolu nastrieľali len osem bodov. V závere stretnutia sme doplatili na úzku lavičku a to nás stálo víťazstvo.

BAM Poprad - BKM Junior UKF Nitra
42:39
(10:16, 13:8, 1:7, 18:8)
Body NR: Brázdilová 14, Svoradová 12, Matejková 7, Matejová 4, Gelnarová 2,

Najužitočnejšou hráčkou nášho družstva bola Tereza Brázdilová.

Pavol Horička:  "Na finálový turnaj MSR sme odchádzali s cieľom aspoň jedného víťazstva. Zdravotný stav družstva však nebol dobrý, týždeň pred turnajom si zlomila nohu Rebeka Gažiová, ktorá nám veľmi chýbala, pre rôzne zdravotné dôvody chýbala aj Hanka Rybárová aj Julka Buchová, problémy s členkom mala Aďa Svoradová a s chrbtom Vanesa Vagaiová. Aj pre Emu Gelnárovú to bol prvý súťažný zápas po 6 mesačnej absencii po zranení členka. Cez to všetko sme chceli bojovať.

Objektívne treba uznať, že Young Angels boli nad naše sily, zápas mal jasný priebeh. Súper nás predčil fyzicky aj technicky. O konečné 7. miesto s Popradom sme chceli vyhrať, no nezvládli sme koncovku. Viedli sme jasne celý zápas a ešte 3 minúty pred koncom o 7 bodov. Žiaľ po vyfaulovaní Táni Matejovej sa súper chytil na šťastnej trojke a zápas otočil. Napriek tomu musím za bojovnosť  vyjadriť dievčatám veľké uznanie, v závere zápasu s Popradom už doslova ťahali nohy. Rotácia hráčok v už tak úzkom kádri bola malá a pri veľkej únave sme urobili chyby. Treba však povedať, že sme v zápase stratili až 35 lôpt a prehrali o 3 body, čo hovorí za všetko. Doplatili sme na zlé technické návyky a to sa týka celej sezóny.

Bola pre nás z týchto dôvodov veľmi náročná. Družstvo som prebral takmer pred rozpadom, našťastie sa skonsolidovalo. Kvalita tréningového procesu však nebola optimálna, často sme trénovali len s 6 -7 hráčkami, s hrou 5:5 sme sa stretli často až na zápasoch. Družstvu chýbala prirodzená konkurencia, čo je základ progresu. Konečné 8. miesto je preto asi objektívne umiestnenie nášho družstva v lige. Dovolím si však povedať, že ak by sme dlhodobo trénovali s 12 vyrovnanými hráčkami, mohli sme pokojne siahnuť na medailu. Veď okrem YA Košice sme dokázali doma poraziť všetky družstvá, so Starou Turou sme prehrali až po predĺžení.

S hráčkami sa mi spolupracovalo dobre, musia si však uvedomiť, že chceme smerovať k výkonnostnému basketbalu a skôr či neskôr príde prirodzená selekcia. Presadia sa len tie najlepšie. Pracujeme na posilnení družstva, ktoré chceme doplniť o 5-6 starších hráčok.  V akej bude napokon podobe, ešte doťahujeme. Ja osobne si staviam vysoké ciele a pokiaľ budeme mať pracovité a zdravé hráčky a adekvátne podmienky, o budúcnosť sa nebojím. Je to dlhodobá a systematická práca, ale budeme trpezliví.

Na záver sa chcem poďakovať všetkým rodičom, vedeniu klubu a fanúšikom za podporu, veľmi nám pomáhala."

 

Fotogaléria zo zápasu s YOUNG ANGLES Košice:
(zdroj: basket.sk)

 

Fotogaléria zo zápasu s BAM Poprad:
(zdroj: basket.sk)